Si lahko predstavljate sodobnega študenta, ki ne bi uporabljal družbenih medijev za komunikacijo in študij? Več kot 500 milijonov Facebook uporabnikom, in v približno 200 milijonov Twitter je tisti odgovor na to vprašanje precej jasno; in če bomo število uporabnikov obeh Pinterest, Instagram in YouTube, na primer, to vprašanje nikoli ne bo spet pojavi.

Da, učenci so zelo aktivni uporabniki različnih socialnih medijev, ki so vključeni v različne oblike spletnih skupnosti, in smo precej prepričani, da nihče od njih lahko predstavljate svoje življenje brez Interneta danes. Toda ali so vsi ti socialni mediji res dobri za izobraževanje in kako vplivajo na sam proces študija? Je dobro za študenta, da uporablja vse družbene medije za študij? To vprašanje je sporna malo, in zagotovo tako prednosti in slabosti uporabe socialnih medijev za izobraževanje, je mogoče najti. Oglejmo si vse in poskusimo odgovoriti na vprašanje, ali je dobro ali slabo, če se med študijem zanašamo na družbene medije.

 

1. Souporaba
Uporabniki naložijo na tisoče različnih slik, zgodb in video posnetkov vsako sekundo. Zaradi tega je danes na voljo veliko informacij za izmenjavo; poleg tega se te informacije delijo tako hitro, študentom pa daje priložnost, da delijo svoja ustvarjalna dela z drugimi in takoj dobijo povratne informacije. Pomaga jim razvijati spretnosti in ugotoviti, ali jih razvijajo na pravi način. Preverjanje dela drugih študentov in njihovo primerjanje, se lahko študenti odločijo, ali delajo vse prav in ali je ta pot točno tisto, kar morajo početi v življenju.

2. Produktivnost
Socialni mediji so povečali kakovost in hitrost sodelovanja med študenti. Danes imajo priložnost, da informacije delijo veliko hitreje, opravijo imenovanja, drugim študentom povedo o nalogah in sestankih ter na tak način povečajo svojo produktivnost.

3. Spretnosti
Zahvaljujoč socialnim medijem lahko študenti ustvarijo in vzdržujejo različne povezave z ljudmi iz mnogih industrij po vsem svetu. Mladim lahko pomaga razumeti, kakšna znanja bodo morali razviti, da bi zgradili podjetje ali začeli in razvili resnično uspešno kariero. Družbeni mediji jih učijo, kako preživeti v današnjem svetu.

4. Počasi.
Morda tega ne opazijo takoj ali pa niti ne pomislijo na to, toda študentje razvijejo tako dobro znanje, kot je spletno oblikovanje, medtem ko uporabljajo družbene medije. So prilagajanje profili, blogov in spletnih strani, ki jih naredi bolj privlačne; in to jim lahko pomagajo prilagoditi res kakovostno nadaljevanje ali portfelja, ko je časa za iskanje zaposlitve prihaja.

5. Tehnično Znanje
Ko učenci preživijo čas z novimi tehnologijami, da jim pomaga razviti nove spretnosti: se seznanijo z računalniki in vseh sodobnih elektronskih naprav, so se naučili, kako se lahko poenostavi proces študija s pomočjo teh tehnologij; kot rezultat, dijaki razvijajo nova znanja na ta način, da vam lahko pomagajo skozi življenje.

Torej, če je vse tako dobro, ali obstajajo kakršne koli slabosti uporabe socialnih medijev s strani študentov še vedno našli? Ja, pripravljeni smo vam povedati o 5 glavnih težavah, s katerimi se lahko vsak študent sooči.:

Zaradi družbenih medijev (in interneta na splošno) razpoložljivosti študenti danes niso motivirani, da bi se kaj naučili, saj so prepričani, da bodo našli vse odgovore na spletu.
Zaradi družbenih medijev študentje pozabijo na komuniciranje iz oči v oči, to pa vpliva na njihovo sposobnost, da veliko govorijo z drugimi ljudmi. Vsi vemo, da je pravi sporočilo, ki je ni mogoče nadomestiti z online eno, ker je veliko signalov in pokazatelje, ki so zamudili tam (govorica telesa, inflection, ton govora, itd.); to je razlog, zakaj tiste študente, ki preživijo veliko časa na spletu ne more “prebrati” oseba, ki v realnem življenju komunikacije.
Zelo pogosto socialni mediji odvračajo študente od njihovih akademskih dosežkov. Ne morejo se osredotočiti na eno nalogo, ker vedno čutijo potrebo, da preverijo svoj e-mail, Facebook časovni potek ali Twitter posodobitev.
Zaradi socialnih medijev vse zasebne informacije Danes postanejo javne; študentom ni mar, kaj objavljajo na spletu. Vendar je njihov socialni profili lahko prinese nekaj težav, ko gre za iskanje zaposlitve, na primer: mnogi delodajalci in potencialnimi delodajalci preverite socialne prisotnosti svojih kandidatov, in se plačajo veliko pozornost mladih, ki je na spletu ugled.
Socialni mediji so danes tako priljubljeni, da tam nihče ne posveča veliko pozornosti slovnici in slovnici. Črkovanje dama pomoč učenci pišejo svoja sporočila brez napak, vendar to dejstvo zmanjša njihovo sposobnost za pisanje esejev ali drug papir deluje brez opira na različne vrste spletnih dama in pomočniki.
Da skrajšam dolgo zgodbo, lahko rečemo, da je vse dobro, ko je narejeno in uporabljeno pravočasno. Socialni mediji so lahko seveda v veliko pomoč pri izobraževanju, vendar morate razumeti, da ga ne morejo nadomestiti.

Leave a Reply