Vpis na fakulteto ne vključuje samo še nekaj obrazcev.

Sprejemni svetovalci vedno bolj uporabljajo socialne medije za preverjanje potencialnih prosilcev in kar najdejo na vašem profilu, vam lahko pomaga ali pa vam bistveno škoduje.

Tukaj je tisto, kar morate vedeti, da pravilno uporabo socialnih medijev priti v kolegij po vaši izbiri:

Vaš Prvi Korak: Počistite Svojo Spletno Sliko
Ali ima tvoj profil Facebook slike, na katerih piješ ali se ukvarjaš z drugimi aktivnostmi, na katere uslužbenec kolidža ne bi bil prijazen? So te tvoji prijatelji označili s slikami, ki te meče v neugoden položaj? So tvoje objave polne kletvic ali zgodbic o varanju na velikem izpitu?

Po eni 2012 študije, 25% šol redno preverja na njihovi kandidati, ki preko socialnih medijev — in tretjina tistih, na voljo informacije, ki boli učencev možnosti za pridobivanje.

Kako Ustvariti Pozitivno Sliko
Tu so stvari, ki jih moraš narediti, preden vložiš prošnje za kolidž.:

Ocenite svoj profil in profile svojih prijateljev, iščite morebitne kompromitirane fotografije sebe.
Pogled skozi vaš račun, vse poti nazaj, ko ste prvič začeli to, za prispevke in fotografije, ki vam pokaže, pitje, varanje, ali delaš karkoli drugega, prijavna služba lahko zdi vprašljiva.
Povečajte svojo zasebnost na družbenih omrežjih, tako da bodo lahko samo vaši prijatelji videli vaše položaje.
Poišči na Googlu svoje ime, da vidiš, kaj se bo zgodilo. Včasih lahko iskalnik zaobide te filtre zasebnosti in pokaže stvari, ki jih ne bi želel, da jih vidi sprejemna pisarna.
Ne objavi ničesar, kar ne bi hotela, da tvoji starši vidijo ali berejo. To vključuje profitne stebre.
Ne zbriši svojega računa. To bo samo naredilo sprejemnega uradnika sumljivega, ker izgleda, da nekaj skrivaš.
Pravilna Uporaba Družbenih Medijev Za Vpis Na Kolidž
To pomeni, da obstaja veliko načinov, kako lahko uporabiš socialne medije v svojo korist, ko se prijaviš na kolidž.:

Najprej lahko slediš kolidžem,ki te zanimajo. To ti pomaga pokazati zanimanje in ti lahko pomaga začeti pogovor s pravimi ljudmi.
Vključi se. Zdaj, ko ste sledili vaš najljubši šole, začetek in sodelujete v pogovorih z drugimi bodoči in sedanji študenti, profesorji in drugi šoli osebje.
Pokaži svoje uspehe na svojih profilih. Tako kot so stvari, za katere ne želiš, da jih tvoj sprejemni častnik najde na tvoji strani, so stvari, ki bi jih morala pustiti, da jih vidi on ali ona. Nagrade, družbenokoristno delo in sodelovanje s športom ali drugimi izvenšolskimi dejavnostmi so velik dodatek vašemu profilu.
Posnemi. Video je odličen način, da pokažejo svojo osebnost in dosežke, in naredi nepozaben vtis na sprejemni osebje. Ampak pazi, da česa ne vržeš skupaj. Bodite ustvarjalni in si vzemite čas, da si izmislite dobro posnet video, ki bo pokazal, zakaj bi vas morali sprejeti.
Družabni mediji so lahko močno orodje, da ti pomagajo priti na kolidž, lahko pa ti tudi preprečijo, da bi prišel v tvojo šolo prve izbire.

Pozorno opazujte svojo spletno podobo, da boste naredili vtis na uslužbenca.

Leave a Reply