Serija Halo v živo prihaja v Paramount + pozneje ta mesec, Pablo Schreiber (ameriški bogovi, oranžna je nova črna) pa bo oblekel obleko Master Chief. Master Chief je ikonični junak v Halo franšiza za video Igre, Nova serija pa sledi Špartanskemu supersoldierju, ko se ukvarja z grožnjo tujcev, znano kot zaveza.

Navijači Halo so navajeni, da spartanovega obraza ne vidijo, a to se bo kmalu spremenilo v seriji Paramount+. V nedavnem intervjuju za okroglo mizo s Schreiberjem razkrije, zakaj oddaja že zgodaj razkrije Master Chief in tudi, kako je biti supersoldier na snemanju.

“Stojim pri približno šestih petih zunaj mojega oklepa Mjolnir,” Schreiber pove Nerd Reactor. “Škornji obleke dodajo približno štiri ali pet centimetrov, kjer mislim, da naj bi bili Špartanci v Halo mitologiji več kot sedem metrov. Nismo čisto tam, vendar smo dobili precej prekleto blizu. In glede na to, kako se stvari snemajo na televiziji, veste, šest metrov deset ali šest enajst v obleki izgleda precej blizu sedem metrov, še posebej, ko streljate. Marinci, ki jih uporabljamo so vsi ljudje, ki so pod šest metrov. Torej, višinsko neskladje med Špartanci in marinci bi se moralo počutiti povsem resnično in videti del.”

Paramount + bo razkril obraz mojstra Chiefa, Schreiber pa govori o razliki med videoigro in televizijskim formatom ter razloži, zakaj je bilo treba v oddaji razkriti obraz.

“In povsem razumljivo je, ko se zavedaš, da je to lik, ki smo ga zadnjih 20-nekaj let igrali kot takrat, ko igramo igro,” je med intervjujem za okroglo mizo dejal Schreiber o Master Chiefu. “Obstaja solastništvo, ki ga imamo vsi nad šefom, ker imamo vsi svojo različico šefa. On je simbol za vse nas, kajne? In bil je zelo nejasen, ker je prvoosebni strelec, ki smo ga povabili, da igramo kot on. Tako neprozorne dele njegovega lika napolnimo z lastno osebnostjo in to je bila postavitev video igre v zadnjih 20 letih.”

“Snemamo televizijsko oddajo,” je nadaljeval. “In to je televizijska serija dolge oblike, ki jo želimo občinstvo pripeljati s seboj. Želimo, da skrb občinstva sočustvuje z našim glavnim junakom. Želimo, da se počutijo zanj in se nanašajo nanj. In edini način za to je dostop do obraza, tako da lahko sčasoma veste, kaj čuti in kaj razmišlja. Tako smo povezani z našimi televizijskimi liki. In tako se je zdelo očitno in nujno, da je bil to korak, ki ga bomo morali narediti in to storiti zgodaj, da se bo občinstvo z njim udobno.”

Schreiber ve, da bo veliko oboževalcev, ki bodo težko sprejeli odločitev, vendar upa, da jo bodo razumeli, ko bodo epizode izšle.

“Spoznali pa smo tudi, kako težko bo to za toliko ljudi zaradi občutkov navezanosti na lik,” je dejal igralec. “In to je vse dobro, in to je vse super. In vsakdo, ki je pripravljen na to potovanje z nami in doživeti lik poglavarja na drugačen način, kot so ga doživeli prej – ker vas ne prosijo več za solastnika zgodbe-zdaj vas prosijo, da odložite daljinec, se usedete na kavč in spoznate poglavarja, ko se v prvi sezoni nauči o svoji človečnosti. Če ste pripravljeni, da gredo na to potovanje z nami, mislim, da se dogaja, da je neverjetno nagrajevanje.”

Glavni glavni igralec je v redu tudi s tistimi, ki z odločitvijo ne bodo v redu, vendar verjame, da obstaja nekaj za ljubitelje Halo.

“Če niste in imate mnenje, ki se razlikuje od tega, popolnoma spoštujem to mnenje,” je dejal Schreiber. “In vam ni treba. Ampak, veste, mislim, da je svet, ki bo zelo prijeten za ljubitelje Halo, ker se počuti tako znano. In tako se počuti kot svet, ki smo ga vsi tako dolgo ljubili. Toda prav tako sem navdušen nad tem, da razkrijem ta svet, v katerega sem se v zadnjih treh letih zaljubil, z ljudmi, ki še nikoli niso igrali igre, in jim pokažem, zakaj jo imamo tako radi. Globina te zgodbe in količina mitologije in izročil, ki so jih vzpostavili nekateri resnično ustvarjalni in čudoviti misleci, je tako čudovit kraj.”

Leave a Reply