Novinar CNBC se je lahko približal verziji HoloLensa 2, ki jo je Microsoft spremenil, da bi zadovoljil potrebe ameriških vojakov. Z imenom “IVAS” (za celostno Vizualno Augmentation System), ta sistem je predstavljal kot del pogodbe, ki na skoraj 500 milijonov dolarjev, decried za Microsoft zaposlenih. Od zunaj je bilo zelo malo popravkov na čeladi, razen na vidnem sprednjem termičnem fotoaparatu.

Najbolj impresivno je torej iskati stran tega, kar prikazuje ta Iva, in po besedah novinarja CNBC, nismo daleč od tega, kar smo navadili na video igre. Postavljenih v vidnem polju vojakov je zemljevid, na katerem so se lahko posvetuje položaj njihovih člani moštva in kompas, ki jih lahko uporabite nočno vizijo način ali uporabiti podatke iz toplotne kamere za spot potencialne tarče skozi ovire in celo prikaže križec za cilj.

Številne prilagoditve
Če verjamemo Uradnemu govoru ameriške vojske, bi ta čelada – še vedno v razvoju – že izpolnila pričakovanja, ki so bila postavljena v njej. Vojaki na terenu pravkar začenjajo testirati prve prototipe in izražajo opazke, ki napovedujejo veliko sprememb. “Na tisoče in tisoče vojakov” bo opremljenih s to čelado do leta 2022 ali 2023, pravijo uradniki.

To bo tudi dober način za izboljšanje številnih usposabljanj, ki jih izvaja vojska. Glede na CNBC, vojaki, ki so bili sposobni, da poskusite to čelado v teh okoliščinah so bili zelo zainteresirani za celovito poročilo, ki jih je IVAS programske opreme, merjenje njihove splošne uspešnosti (gibanje, čas, natančnost, itd.). Tako zelo, da je eden od njih govoril o “višjem nivoju za urjenje bodočih marincev”.

Nekoč je šlo za vprašanje izdelave 100.000 kopij, vendar ni nemogoče, da bo v prihodnosti Microsoft dobil nova naročila.

Leave a Reply