Umetnost pisanja esejev je nujno-imeti znanje za vsakega študenta, ki se veseli študija na elitni univerzi. Na žalost je to veščina, ki jo večina študentov dandanes primanjkuje. Veliko izobraževalcev to pomanjkanje angleškega pisanja pripisuje vse večji uporabi spletnih strani socialnih medijev, kot je Facebook.

Na uglednih spletnih straneh za socialno mreženje, kot sta Facebook in Twitter, je na milijone najstniških študentov, ki so redni uporabniki. Ti študentje sledijo zelo različnemu angleškemu slogu pisanja na teh straneh in to nenehno spreminja način pisanja angleščine.

 

V teh dneh, obstaja veliko načinov za dostop do spletnih socialnih medijev, zaradi internetne povezljivosti in pripomočke, kot so pametni telefoni, tablični računalniki, smartwatches itd. S temi pripomočki lahko študent ostane priključen na Facebook in druge družbene medijske strani za novice, zabavo in ostane v stiku s prijatelji.

To tudi vpliva na njihovo branje in pisanje. Preobremenitev informacij včasih povzroči zamoteno razmišljanje.

Obstaja veliko drugih načinov, kako trajna uporaba Facebook med študenti vpliva na pisanje esejev. Poleg slabega jezikovnega znanja so eseji, ki jih dandanes predložijo študenti, krajši, slovnično napačni in nepovezani. In spletne strani socialnih medijev so skoraj same odgovorne za te napake. Ta slaba in neprimerna uporaba angleškega jezika v veliki meri vpliva na njihove spretnosti pisanja esejev.

Te zanima, kako Facebook kvari študentovo pisanje eseja? Beri naprej.:

Facebook Deluje Kot Odvisnost.
Danes je Facebook postal glavni vzrok za zmedo med študenti. Nekateri dijaki poročajo, da se počutijo izgubljene, ne da bi večkrat na dan preverili svoj Facebook račun. Za njih je to neke vrste odvisnost.

Študiji, raziskovalci na Univerzi v Winchester ugotovila, da ko se resne uporabnike socialnih medijev, so bile pozvane, da se vzdržijo uporabe družabnih omrežij za mesec dni, nekateri izkušeni negativnih občutkov, povezanih z ban, kot so občutek, umaknjenih iz sveta kot tudi družbene izolacije.

Po mnenju večine psihologov in strokovnjakov za družbene medije, prekomerna uporaba teh strani ne dosega nevarnih ravni prave odvisnosti. Toda sproščanje dopamina, ki ga uporabniki dobijo pri prepoznavanju preko spleta, lahko postane navada. Njim bi lahko celo povzroči, da nekatere učence, da zanemarjajo pomembne naloge, kot so šolsko delo (branje, pisanje eseja, priprava na izpit, itd.) in spanje.

Facebook zahteva davek na študentovo razmišljanje in dejavnosti.
Po 24/7 imajo učenci skoraj nič časa za počitek, kar vpliva na študij. Pogosto se ugotovi, da študentje uporabljajo Facebook v 4-12 razredih. Večina teh otrok je premlada, da bi uporabljala Facebook odgovorno.

Zato so nagnjeni k temu, da porabijo preveč časa za družabne medije, ki jim sčasoma odvzamejo dragoceni čas za počitek in kakovosten spanec. To lahko, kadar se izvaja stalno, vpliva na njihov način razmišljanja in dejavnosti. Uporabljajo večopravilnost in slabo delujejo v akademskih vidikih branja, razumevanja, pomnjenja in pisanja.

Večopravilnost V Razredu Lahko Privede Do Zmedenega Razmišljanja.
Študija pri UCLA je v letu 2006 ugotovilo, da tisti, ki multitasked (Na primer, uporabi socialnih medijev v razredu) dejansko izkoriščena drug del možganov, kot njihovi bolj osredotočena kolegi. Kot nadomestek za uporabo hipokampusa, ki ga za spomin in učenje v možganih uporabljajo osredotočeni študenti, večtaskerji uporabljajo striatum. Striatum lahko vsebuje samo tiste spomine, ki se uporabljajo za oblikovanje navad ali vzorcev.

Čeprav je to dobro za učenje fizičnih nalog, ni primerno za doseganje akademske genialnosti.

V bistvu, na način, tiste, ki so večopravilnost so usposabljanje njihove možgane, da se moti, zmanjšuje njihovo pozornost razteza in zaradi tega manj sposobna razmišljati v visoki ravni situacijah. To se pogosto odraža v njihovem pisanju eseja. Kadar večopravilen študent napiše esej, je ta nejasen in veliko krajši od tistega, ki ga napišejo osredotočeni učenci.

Povečana Uporaba Besedilnega Jezika
Študentje so na družbenih omrežjih, kot je Facebook, povezani 24/7, uporabljajo drugačen slog pisanja. Jezik, ki se uporablja na teh straneh, je razvrščen v angleški meta-jezik, ki se zelo razlikuje od ustrezne angleščine, ki se uporablja za akademske namene.

Na Facebook, ko se sklicujem na prihodnji dogodek, lahko uporabnik napiše, “to bo Soo Xciting!!!”Ista stvar, ko se bo govorilo v angleščini, bo nekaj takega – “To bo zelo vznemirljiv dogodek.”Prosimo, upoštevajte tudi napačno črkovanje besede zanimivo, manjkajoče apostrof v “svojih”, ki omogoča slovnično narobe, in pogovorni uporabo ‘bo” v prvi primer.

Poleg očitnih slovničnih napak je skrajšanje besede pogost pojav besedilnega jezika, ki se uporablja na Facebook. Uporabniki običajno uporabljajo ‘ b ‘Namesto’ be’,’ 4 ‘namesto’ za ‘in’ c ‘namesto’na ‘ see’.

Veliko študentov, ki dobro poznajo ta jezik pisanja sporočil, pogosto uporablja isto v pisanju esejev. Rezultat je slabo napisan del, poln napačnih besed, slovničnih vprašanj in kratkih, nepovezanih stavkov. Napišite moje prošnje za delo, ki so urejene s kvaliteto. DoMyResearchPaper.com.

Prof. Abulafia, zgodovinar na Gonville in Caius College, Cambridge, je prav, da obžalujem, da je pisanje esejev spretnost je, da “gre navzdol vtič luknjo” zaradi vedno večje uporabe spletnih socialnih medijev, kot so Facebook. Oblasti morajo sprejeti učinkovite ukrepe, da bi med študenti obnovile mojstrstvo nad pisanjem proze.

Leave a Reply