Pri nekaterih trgovcih na drobno se je pojavil nov ACER PC. To za 15,6-palčni računalnik z 11. generacija Intel procesor, 16 GB RAM-a in 512 GB 1TB SSD izgleda precej klasično, vendar v sebi skriva majhno skrivnost: njegovo ohišje je izdelano iz 30% reciklirane plastike.

Še dobro, da mi boš povedal, in na koncu se ne boš motil. Toda proizvajalec si ni mogel pomagati, da ne bi uporabil “ekolo prijaznega” marketinga malo preveč agresivno.

“Oblikovan z našim planetom v mislih, je težnja po Vero dokaz naše zavezanosti bolj trajnostnim dejanjem.”Začenja se predstavitev novega prenosnika na uradni spletni strani Acer. Vendar se le šasija delno reciklira (30%, torej 70% ni, ne pozabimo), 100% drugih sestavnih delov pa ostane tudi ne recikliranih. Ni veliko za govoriti o resnično” ekološkem ” modelu.

Na enak način, Acer predstavlja novo programsko opremo dashboard, ki varčuje z energijo, dobra stvar sama po sebi, za boljšo avtonomijo računalnika, vendar zagotovo ne, da “še posebej podaljšati življenjsko dobo baterije” ali “za doseganje osebnih ciljev za okoljsko ozaveščene uporabnike”.

V zvezi s trditvami o lahki popravljivosti in možnosti recikliranja PC bi bilo treba preveriti v praksi, kadar je to mogoče.

Vendar pa težnja po Vero verjetno ni slab PC in ima precej zanimive značilnosti. Ima trdne komponente, kot je razvidno in zelo obsežno povezovanje z dvema USB-A 3.2 vrata, USB-2.0 port, USB-C port, HDMI, vrata, vrata Ethernet, wifi 6 in Bluetooth 5.0. Po drugi strani pa je zaslon bolj klasičen s celotno ploščo HD IPS in njegove meje so precej debele.

Prav tako ni treba metati kamna v podjetje Acer, ki sledi zelenemu trendu pranja, ki ga uporabljajo tudi številni proizvajalci in ki se v zadnjem času povečuje. Zlasti ker sta embalaža in škatla tukaj 100% Reciklirani, kar je primer, ki bi ga morali upoštevati številni drugi proizvajalci.

Acer Aspire Chicagu je zdaj na voljo od 850 € v različici, ki združuje Intel Core i5-1155G7 procesor, 16 GB pomnilnika in 512 GB prostora za shranjevanje.

Leave a Reply