Temen oblak je bil približuje HR industriji za desetletij in čeprav bi mnogi raje samo križ, svoje prste, zgrabi dežnik, in to ignore, dejstvo pa je, da se je končno sedi neposredno nad glavo. Ta temni oblak je povsod navzoča upokojitvena starost posameznikov iz delovne sile. V skladu z raziskovalnim centrom Pew, bo 10.000 baby boomers doseglo 65 let vsak dan v naslednjih dveh desetletjih!

Na kratko, naša obilna delovna sila se bo drastično zmanjšala. Skupaj z izboljšanjem gospodarstva bodo spremembe še izrazitejše. V curek navzdol učinek tega je, da več delodajalci se bodo morali osredotočiti na vleče top talent iz Generacije Y, ali tiste, rojene med ali po zgodnjih 1980-ih.

To ne bo znanstvenik raketa povedati, da obstajajo nekatere dramatične razlike med privabljanje in ohranjanje Boom in to z Millennials. Poglej, kako se je svet spremenil. Mlajši ljudje so del generacije na zahtevo, ki je stalno vključena v mrežno povezovanje in je bolj spretna kot katera koli predhodna generacija. Tudi oni se ukvarjajo z izobraževanjem. Payscale in Tisočletno blagovne Znamke poročilo, ki Millennials bo najbolj dobro izobražene generacije v ameriški zgodovini, z več kot 63% ob prislužil diplomiral.

Vendar obstajajo tudi druge vmesne razlike. Na primer, za razliko od Baby Boom, ki so običajno namenjena za svoje delo, tudi na račun ne-dela dejavnosti, Millennials so bolj zainteresirani v pozitivno in zasebnim življenjem. Vendar je treba opozoriti, da to pomeni interes za delovna okolja Google-esque, v katerih je poudarek na opravljenem delu, vendar na prožen in ustvarjalen način.

Za novačenje gre pri tem le za eno stvar: za vrhunske mlade talente bo več konkurence. Zato morajo biti zaposlovalci in vodje zaposlovanja na vrhu svoje igre, kandidati pa morajo hitro in učinkovito filtrirati. Avtomatsko kandidat ocene so najboljša rešitev na trgu, ki omogoča delodajalci skeniranje število kandidatov, ki so v cilj, predvidevanje način. Hkrati avtomatizirane ocene pomenijo najboljši korak naprej s potencialnimi najboljšimi izvajalci, kar dokazuje, da so napredni in spoštujejo čas kandidature.

Predvsem avtomatizirano preverjanje referenc bo ključna lastnost učinkovitega zaposlovanja mladih. Ker mlajše generacije so greenhorns, običajno ponujajo zelo omejene izkušnje, preverjanje referenc za pravilno oceno kakovosti kandidata, delovno povezanih sposobnosti in lastnosti, ki se bo bistvenega pomena za zmanjševanje lažnih alarmov in, kasneje, najem pravega kandidata. Z drugimi besedami, zaposlovalci bodo morali čim bolj izkoristiti malo izkušenj, ki jih imajo, da bi najbolje predvideli svojo prihodnjo uspešnost na delovnem mestu.

Resnica je, da ima ta temni oblak nekaj dobrega. Medtem ko morda izgubljamo velik, usposobljen del naše delovne sile, mlajši kandidati prihajajo k mizi z lastno ponvijo. V nekaterih primerih lahko celo naučijo naše podjetje o izkoriščanju tehnologij 21. stoletja. Enostavno se moramo prilagoditi. Namesto, da bi segli po krovni knjigi, poiščite svojo kadrovsko knjigo in začnite pripravljati popravke, začenši z avtomatiziranimi ocenami kandidatov in referenčnim preverjanjem.

Leave a Reply