Arcane je zdaj na voljo na Netfliksu in oživi Svet League of Legends kot animirana serija. Med bogatim mestom Piltover in podzemnim mestom Zaun se trčita dva sveta, sredi vsega pokola pa so Vi, Jinks, Kaitlin, Džajce in Viktor. Serijo so pohvalili tako oboževalci kot kritiki, s 100-odstotnim Tomatometrom in 96-odstotno oceno občinstva. (Oglejte si naš pregled tukaj).

Eden od številnih vrhuncev v seriji Netfliks in Riot Games je urejanje, s hitrostjo, ki gledalcem omogoča, da resnično absorbirajo gradnjo sveta in čustveno zgodbo. Nerd Reactor je imel priložnost intervjuvati Lovrenca Gana in Ernesta Matamorosa-koksa, dva urednika Arcane. Oglejte si spodaj.

Nerd Reactor: nam lahko daste nekaj vpogleda v to, kako ste sodelovali pri tem projektu?

Ernesto Matamoros: Seveda. Veste, animacijski projekti ali animacija imajo na splošno več urejevalnikov iz različnih razlogov. Če gre za oddajo, delamo več epizod hkrati. Če pa gre za funkcijo, imate pridruženega urejevalnika, imate pomožne urejevalnike in včasih glavni urejevalnik različnim ljudem dodeli različne stvari, če gre za funkcijo, ali različne epizode, če gre za serijo. Skupaj z uredniki pri Forticheju v Franciji sva si razdelila epizode in se lotila tudi različnih stvari v epizodah.

Kakšno je bilo sodelovanje, odkar to počnete na daljavo?

S čimerkoli, smo zagotovo zamudili veliko neke vrste v-oseba, kot da bi v isti sobi, da bi lahko brainstorm skupaj. Toda potem se je [malo] navaditi na tehnološke stvari, nekako spet najti svoj ritem. Iskreno, z Ernestom zelo dobro sodelujeva. Ves čas se sovraživa. [smeh] vendar imamo zelo različne pristope k pripovedovanju zgodb in podobne stvari in se dejansko zelo dobro dopolnjujemo. Ko gre za to, je stvar, ki jo ponavadi gremo, če nam je ideja všeč, potem je običajno v redu. Ampak, če eden od nas ne, potem je ponavadi dober razlog za to.

Je bilo kdaj kaj takega:” ne, mora biti tako “ali”verjamem v to”?

Ernesto Matamoros: kot vsak sodelovalni ustvarjalni proces imajo ljudje svoj okus in svoj slog početja. Medtem ko imamo svoj okus stvari, smo dejansko ponavadi uskladiti zelo dobro na veliko stvari bolj pogosto kot ne. Pravzaprav, smo nagnjeni k uskladitvi na veliko stvari, ki je del razloga, zakaj smo solastnik od skrivnosten. Ko smo bili na Arcane prvotno, smo bili dejansko na parceli na Riot, kar je bilo res super. Ne vem, če si kdaj bil na izgredih, ampak to je kot kampus. Neverjetno je. Kot da so ga ustvarili otroci, piflarji in piflarji, ki imajo radi stvari. Torej, kamorkoli greste, ste kot, ” O moj bog! To je neverjetno! Oh, to je neverjetno! Hej, to je res super!”

Gan: VR sobe, arkadne sobe. Take stvari.

Ernesto Matamoros: ampak ja, to je kot vsak ustvarjalni proces. Svoje mnenje izrazite, če se o nečem močno počutite. Zagovarjate svoje mnenje. Mislim, da sva oba začela uporabljati besedo izziv, namesto da se ne strinjava. In mislim, da pomaga kot: “v redu, no, ne pravim, da je to slaba ideja, ampak naj to idejo izpodbijam z nečim.”Ali “zato mislim, da bi morali izpodbijati to idejo in poglejmo, ali morda lahko naredimo nekaj, s čimer se eden od nas ne strinja, v nekaj, kar nama je res všeč.”

PB: medsebojno spoštovanje je zelo pomembno. Ker če ne bi spoštoval Ernestovega mnenja, ne bi naredil koraka nazaj, če bi bil tak: “to mi ne deluje povsem.”Bil sem kot,” v redu, morda obstaja dober razlog za to.”In čas je, da pogledamo malo globlje.

Preden ste se lotili tega projekta, kako velik oboževalec ste bili fantje iz League of Legends?

Ernesto Matamoros: torej jaz osebno sem najprej prišel na projekt in pravzaprav sploh nisem vedel za League of Legends. Bilo je tako čudno, ker igram veliko video iger in gledam veliko animacije in anime in sem res v geek kulturi. Tako da je bilo res čudno, da je šlo pod moj radar. Ko pa so me prosili, naj pridem na krov, sem zagotovo opravil veliko raziskav, še preden sem šel na prvi intervju. Pravkar me je odpihnila kakovost stvari, ki so jih proizvajali, ne samo video igre, ampak kinematografije, ki so jih proizvajali. Glasbeni video posnetki, ki so jih počeli, so bili prav fenomenalni. In res je na nek način pritegnil mojo pozornost in sprožil navdušenje. Mislim, da je minilo že nekaj časa, odkar me je nekaj tako zgrabilo. Toda od takrat, igramo League ves čas in globoko golob v celotnem vesolju. Mislim, da sva oba.

Ja, vsekakor sem vedel za ligo. Malo sem se igral. Ta vrsta datumi me preveč, vendar sem bil Cassiopeia main-mid in Veigar main-mid, v bistvu. Tako sem vedel za ligo, vendar se bom strinjal z Ernestom, da ko smo se pridružili projektu, so bile tedenske skupinske bitke, kjer bi [imeli] umetnost v primerjavi s pisatelji ali uredniki v primerjavi s čimer koli. Kultura je v nemirih ogromna. Ernesto ga je res udaril po glavi. Kot bi bil v kampusu, ki so ga ustvarili piflarji in piflarji. To je del tega, zaradi česar je serija dobra, saj jo ustvarjajo ljudje, ki so njeni oboževalci, ki jo igrajo in želijo videti te like bolj razvite v svojih vesoljih.

Ernesto Matamoros: prodajalcu ni bilo samo oddano, da bi rekel: “V redu, no, Hej, naredi to za nas.”Partnerstvo s Fortichejem v Franciji je bilo tako simbiotično. Ni bilo samo: “v redu, no Fortiche, prihajamo iz sveta animacije in filma.”To je bil moj prvi čas, in mislim, da je prvič, kot tudi, delajo na video igre podjetje, ki je delal nekaj takega. Morali smo se res hitro znebiti izraza prodajalec, ker niso bili prodajalec. Niso prodajalci. So kreativni partnerji. To je zelo simbiotično razmerje. In to se kaže v kakovosti predstave. V trenutku, ko ga zagledate, resnično vstopite vanj. Vi ste kot: “Oh, to so naredili ljudje, ki niso samo odlični animatorji in odlični umetniki in še kaj. To naredijo ljudje, ki imajo radi to lastnost.”

Kako je bilo to delati z ljudmi, ki so resnično zakoreninjeni v tej League of Legends? Ali so bili kakšni vložki, če bi bil ta lik takšen, ali bi bil ta lik takšen ali trenutki, ko vidite: “Oh, to bi zagotovo nekaj storili.”Na primer, Vi, ko dobi rokavice, nekaj, kar je všeč navijačem tam zunaj.

Ja, bližnjic ni. Ko delate z ljudmi, ki so ustvarili nepremičnino, je ne morete kar tako krtačiti na stran, kot je: “Oh, tega v tej televizijski oddaji preprosto ne bomo storili.”Naši glavni junaki imajo očitno sposobnosti v igrah in podobnih stvareh; Bil sem precej navdušen nad tem, kako organsko smo lahko sodelovali v njihovih sposobnostih v oddaji.

Ernesto Matamoros: ja, ni bilo tako, kot kar naenkrat so bili tako kot, “jo, hit “R”, hit ” R ” zdaj!”Kot naključno. Kot ljudje, ki so delali v oddaji in urejali v oddaji, smo bili tudi mi včasih všeč: “o moj Bog, tako je.”Presenečeni smo bili nad stvarmi, na katere smo pozabili.

To je zato, ker ste tako ujeti v njihove zgodbe. Čeprav je igra zelo zabavna, ni posebej pripovedna, intenzivna igra. Torej, to je prvič, da se kot oboževalci dejansko nekako potopimo v zgodbe, ki stojijo za temi liki. Tako se ujameš v zgodbo, da, iskreno, ko pridejo ti trenutki oboževalcev, si kot: “Oh, tako je. To je njihova stvar.”

Ernesto Matamoros: z Lovrenckom sva o tem govorila zelo podrobno. Ustvarjalci imajo radi lastnino; to je njihova lastnina. Poskrbeli so, da to ni samo fanservice, fanservice, fanservice, fanservice. Ker mora biti nekaj, v kar lahko skoči nekdo, ki ne ve za ligo, in si ga ogleda kot: “Vau, to je res kul oddaja.”Ja, to je kot vsaka anime, ki bi jo gledali, A je morda še niste videli. Skočiš vanj. Morda niste prebrali mange Attack on Titan, toda če skočite v napad na Titan, ste kot: “Oh, to je super prav!”Ali Fullmetal [Alkimist]. Morda tega niste storili, toda skočite v oddajo in si rečete: “o človek, to je neverjetno!”Arcane zagotovo zadene to kljukico, kjer se je prebil skozi veliko prilagoditev video iger kolcanje in stigma. Res se je prebil in bil je kot: “Vau, to je res dobra oddaja.”

Oddaja ima veliko čustvenih vidikov in tudi nasilja. Tega od te animirane serije nisem pričakoval. Obstajajo tudi druge animirane serije, ki resnično postanejo hardcore, kot so Ljubezen, smrt in roboti. Toda ta je še vedno video igra, ki poskuša poskrbeti za različne vrste gneče. Še vedno sem bil šokiran nad določenimi trenutki, kot so borbe, koreografija, kako težki so bili udarci. Kako je bilo, ko ste to uredili in vprašali: “je to preveč? Ali lahko gremo še dlje?“

O tem ves čas govoriva z Ernestom. Veliko našega ozadja je urejanje animacij, zato smo zelo, zelo dobro seznanjeni s golobico, ki jo animacija pogosto vnese. Običajno gre za eno od dveh stvari: bodisi družinam prijazno (na primer slike s štirimi kvadranti) ali pa gre za vašo pozno nočno komedijo (na primer družinske stvari), kajne? In tako je Christian Linke pristopil k nam z Arcane in nam povedal svojo vizijo za predstavo. Dotaknil si se ga z ljubeznijo , smrtjo in roboti. Zamisel o animirani oddaji, ki ni bila v enem od teh dveh veder, je bila v bistvu le oddaja v živo, ki je imela vse surovo, čustveno jedro človeških bojev in filozofskih vprašanj. To je redkost v našem poslu in nekaj, kar smo zelo navdušeni nad tem, da delamo več, odkrito.

Leave a Reply