Povečana resničnost: Qualcomm predstavlja svojo ploščad XR2 s ploščadjo Niantic (Pokémon Go)

Po potapljanje lani v kopel mešana resničnost s svojo XR1 platformo, Ameriška Qualcomm (specialist čipov za mobilnost) je pravkar predstavila Snapdragon XR2, ki ga opisuje kot prvi 5G platforma za povečan ali virtualne realnosti povečala za umetne inteligence. Pri igri z imenom, Ko je padla moderna tehnologija, je to bingo!

Če je težko, da bi dobili natančne tehnične podrobnosti o tej novi procesor storiti vse, kar je za mešane realnosti, Qualcomm, je veliko bolj nagnjeni k komunicirati o dobički pridobljeni … glede na lastne teste, seveda. Proizvajalec tako se govori CPU in GPU uspešnosti pomnoži z dve, video pasovne širine pomnoži s štiri, izračuni za umetno inteligenco enajst krat hitreje in ločljivost podprti šestkrat večja. XR2 bi upravljal 3K zaslon na oko pri 90 fps in 8K pri 360° pri 60 fps.

 

Morda še bolj zanimivo, Qualcomm zagotavlja, da svojo XR2 platforme lahko ročaj podatke iz sedmih kamer hkrati za sledenje in zdaj lahko nadzira glasovni, hkrati pa omogoča, da izkoristijo zelo nizke latence in skoraj trenutna, upodabljanje. Predpogoj za to, da so povečane izkušnje stvarnosti realistične in prijetne.

Pet neznanih proizvajalcev partnerjev in en studio
Qualcomm za zdaj ni pokazal nobenega referenčnega načrta, razen prikaza para ojačanih resničnostnih kozarcev. Kljub temu družba že pojasnjuje, da je delo s petimi proizvajalci prikrivalo zasnovo naprav, ki vključujejo Snapdragon XR2. Naprave, ki bi jih morali videti prihajati na trg iz druge polovice leta 2020.

In ker govorimo o Qualcomm partnerji po augmented reality, vedo, da Niantic, razvoj studio, ki je specializirano za augmented reality izkušenj (Vdor, Pokémon Pojdi, Harry Potter Čarovniki Enota), je potrdil, da je podpisal multi-leto sklenil sporazum o sodelovanju z Qualcomm, ki naj bi rodila referenčnega modela očal, programsko opremo deli in ključni elementi za oblak. Tako veliko elementov, ki bi morali biti na voljo razvijalcem aplikacij v resničnostnih partnerja Qualcomm, skozi program, imenovan Niantic Stvarnika.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.