Konec avgusta, Kontrapunkt dal laskavo oceno smartwatches trga, ki jih poganja odlične prodajne uspešnosti Apple Ure, kot tudi tiste, Galaxy Ure. Te informacije potrjujejo drugo analizo podjetja, Strategije google Analytics, kar pomeni, da pošiljke povečala za 47%, v drugem četrtletju za to kategorijo izdelkov (18 milijonov ure dostavljeno v obdobju, v primerjavi z 12.3 milijona eur, leto prej).

Trg še nikoli ni videl takšne rasti od leta 2018. Tako zelo, da Neil Mawston, izvršni direktor, ne okleva povedati, da “smart watch market je na ogenj”. Po njegovem mnenju je napoved zelo spodbudna, ko se bliža praznična sezona.

Ure na dnu obrazca
Kako naj razložim to olepševanje? Za mnoge potrošnike, nakup, bi lahko sprožijo željo po boljši ukrep za njihove telesne dejavnosti ali njihovo spanje, in s tem sodelujejo v zelo viden pojav fitnes ali iskanja za športne zmogljivosti po več zaporednih obdobjih poroda.

Kot vedno v tem trgu, ga je Apple, ki prevladuje prodaja glavo in ramena: Kalifornijske podjetje trdi, 52% tržni delež na svetovni ravni, kar predstavlja 9,5 milijona Apple Watch pošiljajo. V drugem četrtletju leta 2020 je Apple dostavil “samo” 6,5 milijona, kar ustreza 46-odstotnemu povečanju. Apple Gledati Serije 6 je gledal, da je prodaja najbolj čakal, Apple Gledati Serije 7, katerih proizvodnja je očitno daje podizvajalci blagovne znamke težko, čeprav bi morala kmalu predstavila.

PRIPOROČENA POSTAVKA :

Serija 7 Apple bi bila na voljo v omejenih količinah ob vzletu.
Samsung, daleč od Appla z 2 milijonoma prodanimi izvodi v četrtletju, ima kljub temu koristi od 54-odstotnega povečanja pošiljk v enem letu. Številke, ki jih bo galaksijska Straža 4 še izboljšala. Vendar pa tržni delež Samsunga ostaja majhen in predstavlja 11% svetovnega trga.

In Garmin, vodja trga v navigaciji, je tisti, ki bo zaprl ta oder. Njene športne ure – katerih dizajni se množijo, da bi pritegnile tudi stranke, ki so pozorne na stil tega pribora — so prodale približno 1,5 milijona izvodov. Garmin je po drugi strani edini od teh treh prodajalcev na krivulji navzdol. Pravzaprav je zdaj nadzoruje le 8% svetovnega trga, v primerjavi z 10% na leto prej.

Leave a Reply