Študentje po svetu se soočajo z zelo negotovim časom. Šole / fakultete se odpirajo in zapirajo občasno, zato je težko oceniti, kaj prihodnost čaka za njihov medij študija. Nekateri dijaki menijo, da je internetno izobraževanje novo normalno. Drugi pa menijo, da je način izobraževanja v tradicionalnem okolju, ki temelji na učilnicah, najboljši način za reševanje stvari.

Ne glede na vaše mnenje o spletnem izobraževanju je lahko Biti produktiven, medtem ko ste vključeni v spletni program, za mnoge posameznike nekoliko zahtevno. Nisva vajena ure pred platnom, tipkati dolge naloge in brati diapozitive. Poleg tega imajo spletne Ocene svoje izzive in so lahko zelo anksiozne za nekatere študente.

Če vam je težko biti produktiven med učenjem na daljavo, bi vam ta članek lahko pomagal, da se bolje spopadete s tem. Tukaj je nekaj čuvajev, ki bodo kar najbolje izkoristili vaš čas.

Piši, ne vtipkaj not
Ko gre za tehnične diplome, kot sta inženirstvo in medicina, morate zapisati čim več zapiskov in to čim hitreje. Vendar pa lahko vtipkanje teh zapiskov na vaš računalnik postane nekoliko žalostna naloga. Včasih je vsebina tečaja lahko monotona. Pogosto pa tipkanje ustvari občutek objektivnosti in vas pusti zelo zmedene in neproduktivne.

 

Ne glede na to, ali imate srednješolski razred ali MSEE na spletu, razmislite o pisanju zapiskov. Pisanje je lahko terapevtsko. Daje ti občutek, da nekaj delaš v tej smeri in da ne porabljaš robotsko vsebine in tipkaš na besedni dokument. Naj bo preprosto tako, da jih napišete v zvezek in gledati, kako stvari postanejo precej bolj obvladljive, saj vam ne bi bilo treba preklapljati vaš prenosnik na hitro rekapitulacija. To nas pripelje tudi do naslednje točke.

Pomanjšaj Modro Svetlobo
Tako na telefonu kot na prenosniku, boste morda opazili značilnost, ki omejuje modro luč na vaši napravi. Umetna modra svetloba z zaslonov ti napne oči in te pusti utrujenega in izčrpanega. Prevelika umetna osvetlitev lahko celo vpliva na tvoje spalne vzorce. Zato lahko ure v postelji brskaš po telefonu in se ne počutiš zaspano. Slaba navada.

Pojdite do prikazovalnika v vaši napravi in Zmanjšajte modro svetlobo. Lahko opazite, da vaš zaslon razvija rumenkasto barvo. Rumenkasta Tinga je bolj naravne barve in verjetno boste veliko bolj produktivni kot spletni študent.

Sedi Za Mizo.
Sedeti moraš vzravnano in pozorno v spletni skupini. Veliko preveč študentov se odloči, da se bodo udobno namestili v postelji, da bi hodili na predavanja ali gledali predavanja. Seveda, to lahko narediš vsake toliko časa, ampak naj ti to ne preide v navado.

Sedenje za mizo ne bo samo povečalo vašo pozornost, ampak bo zmanjšalo post-razredno letargijo, ki jo čutite. Določeno študijsko področje z mizo in pokončnim stolom lahko precej pripomore k povečanju produktivnosti in vam pomaga pri učenju. Pa še za hrbet je bolje. Ste kdaj videli pisarno ali učilnico, kjer je posameznikom dovoljeno lenariti in delati? Mogoče, ampak zagotovo ne za več dni na koncu in zagotovo ne običajno.

Tih Kraj Z Razgledom.
Zdaj, ko sva govorila o tem, da bi vstala iz postelje, razmisli o tem, da bi si poiskala udoben prostor za učenje. Okno z razgledom bi bilo popolno! Če boš kdaj potrebovala spremembo okolja, poglej ven. Cenim ptice, nebo in splošno čar dnevne svetlobe. Tako ti ne bi bilo treba zmotiti rutine tako, da bi zapravljal drugje, da bi si vzel odmor.

Prav tako bi bilo dobro, da se vaš prenosnik, zunaj in sedel na teraso ali vrt – če je možnost, da je. Samo biti na prostem lahko izboljša tvoje splošno razpoloženje in s tem tudi tvojo produktivnost. Zmanjša enoličnost in prinese novo spremembo okolja na sliko, kar je zelo dobrodošlo, če se cele ure učiš za platnom.

Opravi Naloge Pred Razredom In Po Njem
Pomembno je, da se sprostiš, preden greš v internetno šolo. Dobro bi bilo, če bi doma kaj postorila, se učila in se potem vrnila k hišnim opravilom.
Na primer, razmislite o čiščenju svoje sobe in potem o učenju ali o nalogi. Ko boste končali s šolskim delom, se vrnite k drugim hišnim opravilom in ga dokončajte. Zanašati se samo na akademske naloge, da boste učinkoviti, je napačna logika in ne bo delovalo za večino ljudi.

Sklepna ugotovitev
Rutina spletnega učenja lahko stane skoraj vsakega. Morda nimate ugodnega domačega okolja, morda je COVID močno udaril vašo družino, ali pa se morda ne boste mogli prilagoditi novemu normalnemu življenju.

Ne skrbi, na milijone jih je, ki se spopadajo s podobnimi izzivi. Vendar pa vam lahko Zgoraj omenjeni čuvaji pomagajo, da se bolje počutite glede spletnega izobraževanja in preživite dan. Ostani produktiven in diplomiraj po kljubovanju vsem možnostim.

Leave a Reply