Zloben je eden najbolj priljubljenih odrskih muzikalov vseh časov od svoje prvotne Brodvejske produkcije leta 2003, ki je po vsem svetu zbral več kot 2,5 milijarde dolarjev. Letos poteka produkcija filmske priredbe, v kateri igrata Ariana Grande in Sintija Erivo. Za tiste, ki še vedno želijo doživeti strah in čudo zlobnih na odru, je trenutno na Brodveju in turneji v Severni Ameriki. Pred kratkim smo se lahko udeležili predstave v centru za umetnost Segerstrom v Costa Mesa, CA. Prvič sem gledal oddajo in Bila je čarobna in izjemna.

Popularni, vidim, zakaj je zloben priljubljen.
Zloben temelji na Čarovnik iz Oza in sledi napačno razumljenemu ” hudobna čarovnica zahoda.”V tej različici Elphaba ni vse tako zlo. Rojena s smaragdno kožo, odraste v nervozno mlado žensko, pomaga tistim, ki jo potrebujejo, in se upira nasilnežem. Spozna Galindo / Glindo, priljubljeno mlado žensko, ki jo neradi sprejme za sostanovalko na Univerzi Shiz. Prihodnost elphabe postaja svetlejša, ko jo sprejme ravnateljica Madame Morrible, da ji pomaga pri urjenju čarovniške umetnosti.

Talia Suskauer upodablja Elphabo in z močnim pevskim glasom poda trden in izjemen nastop. Kot Glinda absolutno zasije s svojim komičnim časom in svojimi smešnimi fizičnimi gibi. To je spopad med dvema različnima osebnostma, ki ustvarja smešno in napeto izkušnjo gledanja, ko oba rasteta.

Zgodba je zabavna spin na klasični zgodbi Čarovnika iz Oza, in tam so velikonočna jajca po vsej za ljubitelje. Nekatere znake vidimo v bolj negativni luči, druge pa v bolj pozitivni luči. Kar se tiče Elphabe in Glinde, so izčrpani z lastnimi razlogi za to, kar počnejo. To niso enodimenzionalni liki, ki jih mnogi poznajo iz klasičnega filma.

Kompleti in obleke so čudoviti in obstajajo iznajdljivi načini prikazovanja nadnaravnih in čarobnih elementov, vključno z Glindo, ki plava na nebu, in krilatimi opicami, ki plezajo naokoli. Razen tega uporaba magije ni glavni poudarek, saj se osredotoča na Elphabo, ki poskuša krmariti po svoji univerzi in osebnih bojih. Posledično se posebni učinki uporabljajo zmerno, ko pa se pojavijo, so v veselje.

Končna Reakcija
Zloben je res čarobno in izjemen, in to je zabavno čas v živo gledališče na Segerstrom Center za umetnost. Allison je resnično izstopajoča s svojo histerično domislico kot Glinda. Talia Suskauer izžareva na odru in prinaša solidno predstavo. Preostali del igralske zasedbe je bil v veselje in kompleti so bili izvrstni. Pesmi so dobre, vendar niso tako privlačne, kot sem mislil, da bodo. Vendar pa bo trajalo nekaj časa, da raste na meni. (“Priljubljeno” je izjema.)

Leave a Reply