Socialni mediji in šole običajno niso sodelovali.

Šole so se izogibale socialnim medijem. Vendar pa so socialni mediji ključni del našega današnjega komuniciranja in so lahko koristno orodje za komuniciranje šol s starši in študenti.

Joseph Donzelli, komunikacij, direktor Fort Myers school district je ugotovila, da šola je komunikacija s starši povečala, ko so začeli uporabljati Twitter in druge šole po vsej državi, so preklop na socialnih medijev, uporabo Facebook in Twitter, da interakcijo.

Kakšni so načini, kako lahko šole uporabljajo socialne medije, da ostanejo v stiku? In katere šole to že izkoriščajo?

Šole In Socialni Mediji
Tradicionalni načini izmenjave informacij izumirajo, večina ljudi pa se obrača stran od tiska v korist interneta.

To pomeni dobro novico za šole iz treh razlogov.:

Socialni mediji so veliko cenejši od prodaje miloščine in glasilnic.;
Objave socialnih medijev bodo bolj prepoznavne.;
Družabni mediji so takojšnji in odzivni.
Šole lahko z vključitvijo socialnih medijev odprejo iskren dialog s starši in širšo skupnostjo. Socialnih medijev ponuja priložnost za postavljanje vprašanj in spodbujanje veliko bolj dvosmerni odnos med šolami in starši.

Od sestankov ali odpovedanih predavanj do opominov na menije za kosilo ali zbiranja sredstev se šole obračajo na družbene medije, da bi spodbudile pogovor s starši na njihovem lokalnem območju. Timberview Srednji Šoli v Fort Worth, Texas, odkril tem, ko so jo uvede tedensko twitter klepet z lastno hashtag (#TMSHawkChat), ki omogoča šolsko osebje, da se srečujejo in komunicirajo z ljudmi iz cele skupnosti.

 

Če je dobra politike se izvajajo, socialni mediji lahko postane pozitivna sila za šolo komunikacije, vzpostavljanja dobrih odnosov z JAVNOSTMI in daje šolam možnost, da vključijo svoje lokalne skupnosti in reševanje kakršnih koli težav hitro in strokovno.

Uporaba Družbenih Medijev, Da Ostanejo V Stiku
Eden od ključnih načinov uporabe družbenih medijev v šolah je kot način ohranjanja starši in učenci v stiku s tem, kar se dogaja v njihovi lokalni šoli.

Staršem se ni več treba obrniti na lokalno telefonsko drevo ali tiskano pismo, da bi izvedeli za prihajajoče dogodke šolskih novic v zadnjem trenutku.

Ravnatelj Eric Sheninger iz srednje šole Milford v New Jerseyju iz prve roke ve, kako koristna so lahko družabna omrežja. Ko nekako načelo, ki “blokirane vse”, Glavni Sheninger hitro postal vodilni predlagatelja uporabe družabnih medijev za šole.

Kot tudi vodenje starši v stiku z vsem, kar se dogaja na Španija Visoko, Glavni Sheninger (@NMHS_Principal), ki se uporabljajo Twitter, da tvorijo povezave v svoji lokalni skupnosti, na koncu ciljne partnerstvo z lokalno podjetje, ki vodijo do darovanja, tehnologije, opreme in usposabljanja.

Španija je v družbenih medijih je tudi pritegnil pozornost CBS News, zaradi česar je nekaj način-tuš za druge šole. Šolska Facebook stran je prav tako dejavna, starši so obveščeni. Šola je tudi spodbujala študente na turneji spletnih strani o holokavstu, da blogajo o svojih izkušnjah, pritegnejo pozornost in komentarje iz vsega sveta.

Soočanje S Socialnimi Mediji
Veliko šol ima zdaj aktivne Facebook strani.

Vzemimo za primer Zahodu Demoines Valley High School, kjer lahko starši postavljajo vprašanja, se sproti dopolnjuje z najnovejšo šolskih dosežkov, in spremljali šolskih projektov.

Ker več šol uporablja socialne medije za komunikacijo, postane njena vrednost bolj očitna in spodbuja druge šole k padcu. Sycamore Community City Schools v Ohiu so leta 2011 padli, ko so spoznali, da morajo izkoristiti moč družbenih medijev.

Po poglobljeni raziskavi in oglaševalski kampanji na ravni celotne Skupnosti ima šola zdaj dolgoletno in aktivno Facebook stran. Poleg opomnikov na novice in dogodke so med nedavnimi objavami tudi navdihujoče citate in možnost, da starši in študenti spoznajo člane šolskega odbora.

 

Socialni Mediji In Učilnice
Poleg vključevanja staršev lahko socialni mediji povečajo zanimanje študentov in razširijo učno okolje.

Socialni mediji zagotavlja ne le dober kanal za komunikacijo, ampak ključno priložnost za bolj introvertiran učencev, da prispevajo k razred razprave v varnem okolju, povečanje celotnega delovanja v zadevo.

Vzemite študente zdravstvene znanosti Charter School v Buffalu, N.Y., več od njih so se borili, da bi analizirali teme svoje najnovejše naloge branja. Oblikovanje spletne knjige, razprave skupine na Twitterju pomagala študentom, da sodelujejo z materialom, pojasni svoje misli, in na koncu boljše razumejo na delo.

Iz ponujajo kariere, izobraževanje, informacije za študente, ki se približuje koncu svojih šolskih dni, za študente spodbujajo k tweet kot svojo najljubšo značaj, socialnih medijev ponuja, ne samo pomembno komunikacijsko orodje, vendar interaktivno izobraževanje orodje, preveč.

Družabni mediji bodo ostali.

Z uveljavljanjem to, šole lahko zgled za izgradnjo boljše povezave v svoji skupnosti in spodbujati odprt dialog med učenci, učitelji in starši.

Leave a Reply