Izobraževalni inštituti imajo še veliko dela, preden sedanji in morebitni študenti začnejo uporabljati svojo prisotnost socialnih medijev kot zanesljive vire informacij. Poročilo Michigan State profesor Christine Greenhow razkriva, da študenti, ki so bili aktivno ukvarjajo s potekom profesor in sošolcem na Twitterju razvili več interesa za domače naloge in upravljano za doseganje boljše ocene.

Florida State College je tudi navedene usmeritve in postopke za socialnih medijev na svoji uradni spletni strani in študije, ki jih izvajajo Univerze v Massachusettsu, na različnih šolah najti 100% jih je odprl, da socialni mediji v en način ali drugo. Podobno, šole v Grand Rapids kot Cornerstrone in univerze v drugih mestih so objavljeni socialnih medijev imenike, ki omogoča bodoči in sedanji študenti povežete z alumni, športni oddelek, študentska vlada, itd.

 

Če ste učitelj, ki želijo učinkovito uporabo socialnih medijev izobraziti študente v tradicionalnih ali virtualni učilnici, tukaj je nekaj nasvetov, da vam pomagajo ven:

1. Spodbujanje Skupinske Razprave
Socialni mediji vam dajejo platformo za začetek skupinske razprave med učenci vašega razreda. Poleg medsebojnih stikov lahko študenti postavljajo vprašanja, zbirajo vsebino in si izmenjujejo nove informacije. Facebook lahko uporabite za oblikovanje Strani razreda ali skupnosti, medtem ko se lahko za razpravo na Twitterju Ustvari Ime hashtag.

Poskusite, da bi vse uradne objave, kot tisto, kar je zadnji rok za oddajo izraz papirja ali nasvetov, ki vam lahko dajo ven za pomoč študentom, da se bolje pripravi na izpite–izključno na social media straneh razred. Izogibajte se stiku s študenti na osebni ravni (to je lahko tudi proti politiki vaša ustanova), saj se bodo preprečili morebitne znake neprimernosti odnos med študentom in profesorjem.

2. Odprti Navidezni Sestanki
Nekateri vaši učenci se lahko počutijo ustrahovane, da pridejo v vašo pisarno zaradi vprašanj, povezanih s tečajem ali poklicnim nasvetom. Poleg tega boste morda imeli tudi manj časa zaradi natrpanega urnika, ki bo posvečal individualno pozornost. To lahko omeji zmožnost študentov, da se vam odprejo, in ta omejitev jih lahko kasneje preganja v njihovih karierah.

Virtualno pisarno lahko enkrat ali dvakrat na teden odprete preko družabnih medijev na študentskih sestankih. Google+ Hangati učiteljem nudijo odličen način za interakcijo z učenci. Jeff Lebow uporablja platformo za ravnanje “EduMOOCast’ enkrat na teden, da bi razpravljali o trenutnem stanju online učenje in izobraževanje.

3. Objavi Koristne Informacije In Ohrani Platformo Odprto
Vaše dejanske ure morda ne bodo dovolj za koncept ali lekcijo, ki ste jo želeli prenesti študentom. To je čas, ko lahko uporabite socialne medije in objavite povezave na koristne materiale in vire, povezane s predavanjem. Videe lahko najdete tudi na YouTubu in preko vzgojiteljev, ki so povezani z vašim področjem, in jih objavite na profilih učilnic. Uporaba interaktivnih tabel je še ena možnost, ki vam je na voljo.

Pomembno je tudi, da je platforma odprta za študente, ki si delijo lastna sredstva in material, povezan s predavanjem. Morda boste našli vire in informacije, ki si jih delijo študentje, za katere sploh niste vedeli, da obstajajo.

Več možnosti in inovativnih načinov bo, ko bo več učiteljev vstopilo v družbeno medijsko vesolje. Do takrat lahko ustvarite učinkovite komunikacijske kanale za svoje študente tako, da gradite spletne skupnosti, spodbujate razprave in dodajate vizualne elemente.

Leave a Reply