Z Ray-Banom si Facebook želi predstavljati ojačana očala, ki bodo nadomestila pametni telefon.

Facebook inženirji so delali na augmented reality očala za več let na Facebook Realnost Laboratoriji, vendar jih še niste bili sposobni zmanjšati velikost naprave dovolj, da je nekaj privlačna za potrošnika. Če želite pospešiti proces in se približajo, da je končni izdelek, Facebook je solastnik z italijansko podjetje Luxottica (matično podjetje, Ray-Ban, Oakley, Persol…) pospešiti svoj razvoj. Po mnenju CNBC, ki razkrije informacije, bi bila zamisel oblikovanje tržnih očal med letoma 2023 in 2025.

Kaj pa vmesnik?
Ta projekt je omenjen pod kodnim imenom Orion in ambicija bi bila, s temi očali, da bi poskušali nadomestiti smartphone. Opremljene s slušalkami, bi omogočile klice in pregledno prikazovanje vseh vrst vsebine. CNBC tudi predujmi prisotnost kamere, ki bi omogočila, da se “tok” v živo tisto, kar vidimo, medtem ko Facebook razmišljati o več vrst vmesnik: glasovni nadzor preko pametnega pomočnika, se dotaknite območja, na veje, tudi gibanja priznanje prek obroč nositi na prst (koda ime Agios).

Zaenkrat Facebook in Luxottica ni želel komentirati informacij, ki jih je objavila CNBC, katerih virov določajo, da je Mark Zuckerberg meni zelo v ta izdelek in bi prosil, Andrew Bosworth, izdelek direktor, da bi to prednost projekta. Kar se tiče Luksotike, to ni prvič, da vidimo njegovo ime povezano s povečanim resničnostnim projektom. Podjetje je že leta 2014 sodelovalo z Googlom o razvoju znamenitega Google Glass.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.